Sådan beskytter du dine værdier og sikrer dig mod indbrud

Sådan beskytter du dine værdier og sikrer dig mod indbrud

Desværre sker der fortsat mange indbrud i danske hjem, hvor uvedkommende indtrænger folks private ejendomme. Det er en yderst ubehagelig og grænseoverskridende følelse at have tyve og andre uvedkommende til at befinde sig i ens hjem uden tilladelse. Tanken om at fremmede har gået rundt i hjemmet og været i skabe og skuffer er for mange ikke til at bære. Derudover er der stor risiko for, at man mister sine ejendele og værdier, som kan være svære at erstatte. Dette kan både være materielle genstande eller følelsesmæssige værdier. Vi har her samlet et par tips til, hvordan du bedst muligt beskytter dine værdier samt sikrer dig mod indbrud.

 

Installer overvågning og følg med

En af de allerbedste muligheder for at sikre ens hjem er ved at installere overvågningskameraer rundt om på grunden. Dette kan både være udendørs samt indendørs, således man kan følge med i, hvad der sker uden for dørene samt inden døre. Hvis uønskede personer træder ind på grunden, kan der med det samme gives besked herom. Herefter har politiet, naboen eller dig selv chance for at reagere hurtigt, sådan der sker mindst muligt skade. Med et overvågningskamera vil overvågningen ligeledes gøre det nemmere at opklare tyveriet, hvis uheldet skulle være ude. På denne måde kan politiet nemmere genkende og dermed sigte tyvene, hvilket også vil sikre andre mod yderligere tyveri. Overvågning er dermed den ideelle mulighed for at beskytte dit hjem mod indbrud samt sikre dine værdier. Der findes et væld af muligheder, når det kommer til overvågningskameraer, og du kan her læse mere om kameraudstyr videoovervågning mm.  

 

Noter dine værdigenstande og tag billeder deraf

Hvis du bliver udsat for indbrud, ønsker du selvfølgelig at få den bedst mulige erstatning. Jo bedre du kan dokumentere for dine værdigenstande, jo højere erstatning har du mulighed for at få. Derfor er det en rigtig god idé at have dokumenteret sine værdigenstande i form af billeder og kvitteringer. Hvis du ønsker at sikre dig bedst muligt, bør du derfor oprette et dokument, hvori du indskriver værdigenstandene, vedhæfter billeder af dem samt vedlægger dertilhørende kvitteringer eller billeder af kvitteringerne. På denne måde vil du kunne dokumentere for dine værdigenstande og dermed få den bedste erstatning. Det er vigtigt, at du ikke blot gemmer dette dokument på din computer. Hvis din computer bliver stjålet under indbruddet, vil du nemlig ikke have adgang til dokumentet mere. Derfor er det væsentligt, at du gemmer dokumentet flere steder. Du kan eksempelvis gemme dokumentet på et USB stik eller uploade det på lagerapplikationer såsom Dropbox og iCloud.