To grunde til at frugtordninger er en god idé

To grunde til at frugtordninger er en god idé

Alle virksomheder bliver drevet på forskellige vis. Men alligevel, så er der fællesnævnere hos langt de fleste virksomheder, blandt andet når det kommer til hvilke parametre, man vurderer effektiviteten på. Én af disse parametre er de ansattes lyst, iver og koncentration. Det kan godt være at medarbejderne er ansat ud fra den forestilling om, at han eller hun virkede som et engageret menneske. Der kan bare komme andre sandheder frem, når man sidder træt på en mandag foran skærmen på kontoret. Heldigvis, så er der foretagender som virksomheden kan gøre sig, for igen at bringe koncentration og lyst ind på kontoret.

 

Ét af disse foretagender er at iværksætte en frugtordning. Det kan lyde simpelt, næsten for simpelt. Men sandheden er bare, at en frugtordning gør godt, og at det for alle virksomheder bør være en overvejelse, som man gør sig. Uanset hvad, så kommer her to grunde til at frugtordningen bør implementeres. Udover de tre grunde kan du desuden læse meget mere om frugtordninger på http://dk-frugtordning.dk.

 

Højere koncentrationsevne

Rent biologisk set, så er vi mennesker indrettet således, at frugtsukker er den bedste hurtige måde at få gang i blodsukkeren, uden at den daler drastisk igen efter et par minutter. Dette sker eksempelvis ved indtag af slik eller kage, men frugt er anderledes. Denne mere stabile tilføjelse til blodsukkeret giver desuden et langt bedre koncentrationsevne i form at varighed, i og med at blodsukkeret ikke daler igen med det samme.

 

Om det direkte oversat betyder, at medarbejderne arbejder bedre når en frugtordning er til rådighed er selvfølgelig svært at sige. Men ikke desto mindre, så er det en overvejelse værd. Det er jo trods alt marginalerne der tæller i mange brancher, og hvem vil ikke gerne hive det længste strå oftere end konkurrenterne?

 

Gladere medarbejdere

Der findes mange udtryk, som har med medarbejdere og deres glæde med arbejdet og tilværelsen at gøre: Work/life-balance, motivationsledelse og medarbejdertilfredshedsundersøgelser er blot nogle af disse. Alt sammen er disse opstået for at sikre medarbejdernes tilfredshed, deres glæde ved jobbet, og deres lyst og motivation til at holde sig i gang på jobbet. Men disse er så sandeligt også opstået på baggrund af idéen om, at medarbejderne fungerer bedre og præsterer bedre, hvis de er glade helt overordnet set. Er de ikke det, så kan det nemlig mærkes negativt, og vice versa. En frugtordning kommer ind i billedet ved, at sunde medarbejdere også er gladere, og dermed bedre arbejdende.